De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel
Een landelijke keuken staat voor ambachtelijk bereid stoofvlees dat uren pruttelt, voor een braadslee met kip of kalkoen in de oven schuiven en voor zelf brood of taart bakken. Het ultieme zaterdagmiddaggevoel. De geur van provençaalse kruiden en laurierblad komt u tegemoet, de onmiskenbare geur van landelijke gerechten! gerechten!
Vroeger dagelijkse kost op het Franse platteland, tegenwoordig en culinair hoogstaand, maar vooral landelijk gerecht. Mag niet ontbreken op uw nostalgische fornuis. Neem uw tijd, verwerk lokale groenten in de saus en geniet van de geuren die vrijkomen tijdens het stoven. Daar is de landelijke keuken voor gemaakt. En tot slot; eet smakelijk!
Voor 4 personen. Bereiding 1 uur, stoven 3,5 uur.
Tip: Verwerk (tijdens het toevoegen van de wijn) twee goede scheuten cognac in de saus, voor een intense smaak in dit heerlijke landelijke gerecht!
Tip: Verwerk (tijdens het toevoegen van de wijn) twee goede scheuten cognac in de saus, voor een intense smaak in dit heerlijke landelijke gerecht!
Een klassiek landelijk gerecht. Niets zo ontspannend als achterover leunen terwijl de taart ongestoord in de oven ligt te bruinen. Het ultieme vooruitzicht van een warme, verse, zelfgebakken taart met net geplukte appels uit eigen tuin, hoe landelijk wilt u het gerecht hebben? Oma Janny geeft haar geheimen prijs.
Bereiding ½ uur, oven ruim 1 uur.
Tip: Meng een beetje maïzena of custard poeder door de appels voordat deze in de vorm gaan en strooi wat paneermeel op de taartbodem. Dat voorkomt dat de bodem week wordt door het vocht uit de appels.
Tip: Serveer de appeltaart met een bol vanille-ijs, verfrissend en smaakvol!