De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel
Sous Vide is de Franse vertaling voor 'onder vacuüm'. Sous Vide koken houdt in dat producten vacuüm verpakt worden en vervolgens in een waterbad worden verwarmd. Deze manier van koken is geschikt voor allerlei producten waaronder vis, groenten, granen en zelfs chocolade. Bent u niet in staat om vacuüm te verpakken? Geen probleem, een diepvrieszakje volstaat ook zolang deze maar goed is afgesloten.
Een biefstuk bakken precies zoals u hem hebben wilt, of een stukje zalm perfect willen garen: u heeft hier ongetwijfeld wel een keer een negatieve ervaring mee gehad. Met Sous Vide koken hoeft u hier niet meer bang voor te zijn. U legt het betreffende product ingepakt in een (vacuüm)zak in een Sous Vide apparaat van bijvoorbeeld AEG. Vervolgens stelt u de juiste temperatuur in en gaart het product precies zoals u dat wilt. Zo serveert u altijd het perfecte stukje vlees of vis en de heerlijkste groenten. Het grootste voordeel van Sous Vide koken is dat de smaak en textuur van de producten optimaal blijven. Door de verpakking is er namelijk geen sprake van smaakverlies. Bovendien hebt u geen omkijken naar het eten: wanneer u het langer in het water laat liggen kan dit geen kwaad, omdat de watertemperatuur constant blijft. Dit maakt koken een stuk meer ontspannen!
Wilt u meer weten over deze eenvoudige en bovendien heerlijke manier van koken? Kom dan langs in één van onze winkels waar onze adviseurs u graag helpen met uw keuze.
Ontdek het ruim 100 pagina’s dikke magazine boordevol inspiratie, tips en de laatste trends op het gebied van keukens.