Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde Gastvrouw
image
Recept

Lentesoep

Geplaatst op: 11 april 2016

Het is lente! Verspil op een doordeweekse avond geen tijd aan ingewikkelde gerechten, maar geniet nog net even van de zon op uw terras. Deze lentesoep met prei is ontzettend makkelijk en snel klaar. Perfect voor na een drukke dag. Glas witte wijn erbij en genieten!

Ingrediënten (4 personen):

• 2 el olijfolie

• 1 ui, gesnipperd

• 2 tenen knoflook, gehakt

• 1 kg prei, fijngesneden

• 150 g rijst

• 1 tl gedroogde oregano

• 750 ml groentebouillon

• 300 ml slagroom

• Gemengde kruiden (bijv. peterselie, kervel, munt, basilicum en bieslook)

Bereiding:

1. Verhit de olie in een steelpan. Fruit de ui en knoflook zacht.

2. Roerbak de prei 5 minuten mee. Voeg zout en peper toe, plus de rijst en de oregano, en roer 3 minuten. Roer de bouillon erdoor en laat 20 minuten zachtjes koken.

3. Pureer en doe terug in de pan. Voeg de room toe en warm door. Serveer met de kruiden en druppels olijfolie.

 

Eet smakelijk!

 

Bereidingstijd: 0-15 minuten

Kookmethode: roerbakken, koken

Calorieën: 275 kcal

Menugang: Voorgerecht

Keuken: Nederlands

Aantal personen: 4 personen