De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel
Ingrediënten (4 personen):
• 2 el olijfolie
• 1 ui, gesnipperd
• 2 tenen knoflook, gehakt
• 1 kg prei, fijngesneden
• 150 g rijst
• 1 tl gedroogde oregano
• 750 ml groentebouillon
• 300 ml slagroom
• Gemengde kruiden (bijv. peterselie, kervel, munt, basilicum en bieslook)
Bereiding:
1. Verhit de olie in een steelpan. Fruit de ui en knoflook zacht.
2. Roerbak de prei 5 minuten mee. Voeg zout en peper toe, plus de rijst en de oregano, en roer 3 minuten. Roer de bouillon erdoor en laat 20 minuten zachtjes koken.
3. Pureer en doe terug in de pan. Voeg de room toe en warm door. Serveer met de kruiden en druppels olijfolie.
Eet smakelijk!
Bereidingstijd: 0-15 minuten
Kookmethode: roerbakken, koken
Calorieën: 275 kcal
Menugang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Aantal personen: 4 personen