Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde Gastvrouw
image
Recept

Gemarineerde eendenborstfilet met balsamico

Geplaatst op: 17 mei 2016

Roerbakken is een veel gebruikte techniek in de oosterse keuken. Maar waarom niet in het westen? ATAG nam de proef op de som en probeerde typische westerse gerechten te bereiden in de wok. De snelle bereidingsmethode bleek verrassend goed geschikt voor de mediterrane keuken. 

Wilt u meer leren over wokken? Kom dan naar de ATAG wokmarathon bij Mandemakers Keukens. Topkok René van Doornum laat u de voordelen zien van het echte wokken met hoge temperaturen. Bekijk de data en locaties. 

Ingrediënten (4 personen):

  • 2 eendenborstfilets, in reepjes gesneden

  • 2 el donkere sojasaus

  • 2 el lichte sojasaus

  • 1 el rijstwijn (evt. droge sherry)

  • 2 el bruine suiker

  • 1 el maïzena

  • 1 el sesamolie

  • 2 el arachideolie

  • 4 bosuitjes, in de lengte gehalveerd en in

  • stukken van 4 cm gesneden

  • 1 el gember, kleingesneden

  • 1 rode peper, zaadlijst verwijderd en kleingesneden

  • 2 el balsamico

Bereiding:


1. Meng de donkere sojasaus, de lichte sojasaus, de rijstwijn, de bruine suiker, de maïzena en de sesamolie door elkaar en schep de reepjes eend erdoor. Laat ca. 30 minuten marineren, haal de eend uit de marinade en bewaar de marinade.

2. Verhit een wok op hoog vuur en doe de arachide-olie erin. Voeg de bosuitjes, de gember en de peper toe en roerbak alles ca. 1 minuut.

3. Roer de eend erdoor en bak nog een minuut mee. Roer het marinade vocht en de balsamico erdoor en maak warm.


Eet smakelijk!

 

Bron: ATAG - COOK #2