De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel
Roerbakken is een veel gebruikte techniek in de oosterse keuken. Maar waarom niet in het westen? ATAG nam de proef op de som en probeerde typische westerse gerechten te bereiden in de wok. De snelle bereidingsmethode bleek verrassend goed geschikt voor de mediterrane keuken.
Wilt u meer leren over wokken? Kom dan naar de ATAG wokmarathon bij Mandemakers Keukens. Topkok René van Doornum laat u de voordelen zien van het echte wokken met hoge temperaturen. Bekijk de data en locaties.
Ingrediënten (4 personen):
2 eendenborstfilets, in reepjes gesneden
2 el donkere sojasaus
2 el lichte sojasaus
1 el rijstwijn (evt. droge sherry)
2 el bruine suiker
1 el maïzena
1 el sesamolie
2 el arachideolie
4 bosuitjes, in de lengte gehalveerd en in
stukken van 4 cm gesneden
1 el gember, kleingesneden
1 rode peper, zaadlijst verwijderd en kleingesneden
2 el balsamico
Bereiding:
1. Meng de donkere sojasaus, de lichte sojasaus, de rijstwijn, de bruine suiker, de maïzena en de sesamolie door elkaar en schep de reepjes eend erdoor. Laat ca. 30 minuten marineren, haal de eend uit de marinade en bewaar de marinade.
2. Verhit een wok op hoog vuur en doe de arachide-olie erin. Voeg de bosuitjes, de gember en de peper toe en roerbak alles ca. 1 minuut.
3. Roer de eend erdoor en bak nog een minuut mee. Roer het marinade vocht en de balsamico erdoor en maak warm.
Eet smakelijk!
Bron: ATAG - COOK #2