Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde Gastvrouw
image
Inspiratie

Flammkuchen met barbecue kip - Mandemakers Keukens

Het zomergevoel op koude dagen!

Geplaatst op: 7 januari 2016

Buiten koken, buiten eten. Dat is waar ik elke zomer weer aan denk. Met een tafel vol familie, de zon op mijn bol en de heerlijke geur van de barbecue. Daar kijk ik en vele anderen, het hele jaar naar uit. Toch kun je ook op de koude dagen, het zomerse gevoel gemakkelijk terug brengen in je eigen keuken. Denk eens aan knapperig gegrilde groenten, sappige visjes uit de stoomoven of probeer eens dit recept van flammkuchen met èchte barbecue smaak! Schuif deze flinterdunne pizza slechts enkele minuten in een gloeiend hete oven en je familie staat opnieuw te popelen voor een plek aan jouw tafel.

Ingrediënten voor 1 middelgrote Flammkuchen:

  • 450 gram bloem
  • 1,5 zakje gist
  • 225 ml lauw water
  • Snuf suiker
  • Snuf zout
  • 2 kipfilets
  • Barbecue saus
  • Gerookte paprikapoeder
  • Crème fraiche
  • 2 rode uien
  • Rucola

Bereiding:

Meng de gist met de suiker en voeg het lauwwarme water toe. Schenk het water over de bloem en zout en meng dit in een keukenmachine tot een soepel deeg. Zet weg onder een doek en laat op een warme plek 1 uur rijzen. Kook de kipfilets enkele minuten in gezouten water. Haal de kip uit de pan en trek het vlees met behulp van een vork uit elkaar. Zet de oven op 280 graden. Bedek je werkbank met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap van een halve centimeter dik. Plaats deze op een ovenplaat en bak de Flammkuchen binnen 6 minuten af. Bak ondertussen het kippenvlees op de grill voor een echte barbecue smaak en voeg wat gerookte paprikapoeder en barbecue saus toe. Haal de knapperige Flammkuchen uit de oven, smeer in met een laagje frisse crème fraiche en bedek met de heerlijke barbecue-kip, fijngesneden rode ui en rucola.

Smakelijk!

Rosah van Schendelen (finaliste Masterchef 2014)