De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel
Ingrediënten voor 1 middelgrote Flammkuchen:
Bereiding:
Meng de gist met de suiker en voeg het lauwwarme water toe. Schenk het water over de bloem en zout en meng dit in een keukenmachine tot een soepel deeg. Zet weg onder een doek en laat op een warme plek 1 uur rijzen. Kook de kipfilets enkele minuten in gezouten water. Haal de kip uit de pan en trek het vlees met behulp van een vork uit elkaar. Zet de oven op 280 graden. Bedek je werkbank met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap van een halve centimeter dik. Plaats deze op een ovenplaat en bak de Flammkuchen binnen 6 minuten af. Bak ondertussen het kippenvlees op de grill voor een echte barbecue smaak en voeg wat gerookte paprikapoeder en barbecue saus toe. Haal de knapperige Flammkuchen uit de oven, smeer in met een laagje frisse crème fraiche en bedek met de heerlijke barbecue-kip, fijngesneden rode ui en rucola.
Smakelijk!
Rosah van Schendelen (finaliste Masterchef 2014)