Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde Gastvrouw
Hét huis van de thuiskok

Hét huis van de thuiskok

Geplaatst op: 5 maart 2024

Diar Abbar, een culinair meester, maakt kookvideo’s voor ervaren en onervaren koks in de Siematic keuken van zijn broer. Hij is dagelijks bezig met het bereiden van gerechten en inspireren van leerlingen. 

Wat Diar onderscheidt van de rest, naast zijn uitzonderlijke culinaire talent, is zijn oog voor detail en esthetiek. Voor deze gepassioneerde kok is een prachtige keuken niet alleen een functionele ruimte, maar ook een bron van inspiratie en creativiteit. 

Pompoen risotto

Wil je ook nog eens genieten van een maaltijd die gezond en caloriearm is? Zet iets verrassends op tafel: Pompoen Risotto! De combinatie van romige risottorijst, zoete pompoen, hartige Parmezaanse kaas en knapperige parmaham zorgt voor een een unieke en verrassende twist.

Ingrediënten

350 g risottorijst
1 pompoen
4 uien
2 teentjes knoflook
100 g parmaham
Parmezaanse kaas
1 el kaneel
2 el honing
nootmuskaat
takje rozemarijn
takje tijm
50 g pijnboompitten
zout en peper
groentebouillonblokje
olijfolie

Stap 1: Pompoen bereiden

Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten. Breng de pompoen op smaak met rozemarijn, tijm, zout, peper en een scheutje olijfolie. Bak de pompoen ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het vruchtvlees zacht genoeg is om uit te lepelen.

Stap 2: Risotto bereiden

Snipper de ui fijn en hak de knoflook. Fruit ze in olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Voeg de risottorijst toe wanneer de ui glazig is. Bak de risotto mee tot deze ook glazig is.

Stap 3: Bouillon toevoegen

Los het groentebouillonblokje op in 600 ml kokend water. Voeg het bouillon vocht in drie delen toe aan de risotto op middelhoog vuur. Blijf roeren tot het vocht is opgenomen, voeg dan het volgende deel toe. Herhaal dit tot de risotto bijna beetgaar is en smeuïg oogt. Voeg indien nodig wat extra kokend water toe.

Stap 4: Pompoen toevoegen

Schraap met een lepel het vruchtvlees van de pompoenschil af en roer het door de risotto. Breng de risotto op smaak met kaneel, honing, vers geraspte nootmuskaat, zout en zwarte peper. Voeg geraspte Parmezaanse kaas toe aan de risotto en roer het goed door. Houd echter een beetje kaas apart voor de bordopmaak.

Stap 5: Parmaham bakken

Leg de plakjes parmaham op bakpapier op een bakplaat en bak in de oven op de hoogste stand tot de parmaham knapperig is.

Stap 6: Pijnboompitten roosteren

Rooster de pijnboompitten in een pan tot ze goudbruin zijn. Schep de risotto op en voeg de Parmaham plakjes toe in het midden van het bord. Werk af met geroosterde pijnboompitten en wat Parmezaanse kaas.

Met slechts 519 kcal per portie, en een voedingsprofiel van 21 g eiwitten, 26,4 g vetten en 47,3 g koolhydraten.

Kosteloos
Vraag hier ons inspiratie magazine aan!

Ontdek het ruim 100 pagina’s dikke magazine boordevol inspiratie, tips en de laatste trends op het gebied van keukens.